Wi-Fi چیست ؟


Wi-Fi           مخفف عبارت Wireless Fidelity می باشد و در حقیقت یک شبکه بیسیم کوچکاست که مانند امواج رادیو و تلویزیون و سیستم های تلفن همراه از امواج رادیویی استفاده می کند. Wi-Fi یک راه ارتباط بیسیم برای انجام کارهای شبکه است (ارتباطات شبکه ای) .مهمترین مزیت استفاده از Wifi راحتی و قابلیت جابجایی آن است (Mobility)



       R  در شبکه دارای دو نوع ارتباط می باشیم :

       Base band          ارتباط دیجیتال

     Broad band          ارتباط آنالوگ

       R  دستگاه های بیسیم برای برقراری ارتباط با یکدیگر  از یکی از این دو سیگنال استفاده می کنند :

              Radio Frequency امواج رادیویی  (  RF )  

             Infra Fed  امواج    مادون قرمز     (  IR )

 

برقراری ارتباط با شبکه بی سیم شباهت زیادی به یک ارتباط رادیویی دو طرفه دارد.

         استاندارد های مربوط به شبکه ها و ارتباطات بیسیم که توسط موسسه IEEE تنظیم  میگردد . استاندارد IEEE 802 .11  را برای شبکه های وایرلس ثبت کردهاند که در ادامه بیشتر با این استاندارد مهم آشنا می شویم.

         در هر شبکه بی سیم Access Point ها ( نقطه دسترسی) نقش سرویس دهنده و کارت های شبکه بی سیم که میتواند بصورت PCI ، PCMCIA  و USB باشند کاربران سیستم را تشکیل میدهد . در شبکه بی سیم Access Point دستگاهی است که میتوان آن را معادل سوییچ بیسیم  در شبکه دانست و مانند هاب پهنای باند آن بصورت Shared در اختیار کاربران قرار میگیردو بنا به ظرفیت آن ارتباط تعداد معینی دستگاه بیسیم را می تواند پشتیبانی کند.


شبکه های Wireless از استاندارد 802.11 استفاده می کنند که عبارتند از:

802.11 a  R         : اطلاعات را با فرکانس 5 گیگاهرتز انتقال می دهد و می تواند اطلاعات را حداکثر تا سرعت 22  مگابیت در ثانیه ارسال کند.

802.11 b  R         : از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می کند که می تواند با سرعت حداکثر تا 11 مگابیت در ثانیه به انتقال اطلاعات بپردازد.

802.11 g  R         : این استاندارد هم از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می کند اما سرعت انتقال اطلاعات آن به مراتب از 802.11 b بیشتر است و تا 108 مگابیت بر ثانیه می رسد.

802.11 n  R         : جدیدترین استاندارد است که به طور گسترده ای در حال رشد است و از نظر تئوری تا 300 مگابیت در ثانیه می تواند اطلاعات را انتقال دهد و از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می کند  اما هنوز بطور گسترده در دنیای واقعی  رشد نداشته است و در آینده ای نزدیک استاندارد خواهد شد .


         آنچه رخ می دهد به این شکل است:

                 1.       یک مبدل بی سیم اطلاعات را به سیگنالهای رادیویی ترجمه میکند و آنها را ارسال می کند.

               2.       یک روتر  بی سیم- که می تواند هم نقش مسیریاب و هم نقشAP را در شبکه وایرلس ایفا کند  - سیگنالها را دریافت و رمز گشایی می کند و تبدیل به اطلاعات می کند. حال این اطلاعات با استفاده از یک اتصال سیمی اترنت به اینترنت فرستاده می شود.

این فرآیند در جهت معکوس هم کار می کند (آنچه بیشتر کاربران معمولی آنرا احساس میکنند) یعنی روتر اطلاعات را از اینترنت دریافت می کند. تبدیل به سیگنال های رادیویی کرده و برای کامپیوتر هایی که مجهز به سیستم بی سیم هستند و در حوزه دسترسی قرار دارند  ارسال می کند.

        ایستگاه هایی که در حوزه دسترسی ( SSID )  یکدیگر قرار دارند میتوانند بطور مستقیم و بدون نیاز به AP  با یکدیگر ارتباط برقرار کنند منوط به آنکه هر دو کارت شبکه دارای یک فرکانس کاری و از استانداردی مشابه برخوردار باشند . به چنین ارتباطی Ad-hoc  یا IBSS گویند که معمولا" برای بیش از دو ماشین استفاده نمی شود  . اما ارتباط میان دو شبکه بیسیم مستقل تنها از طریق  AP های آنها امکان پذیر است .

         همه دستگاهها و کامپیوترهایی که مجهز به آداپتور بی سیم  Wi-Fi هستند می توانند از یک روتر استفاده کنند و به اینترنت متصل شوند.

 

منابع 

www.home-network-help.com
مجله کامپیوتری شبکه 
کلیک ضمیمه روزنامه جام جم شماره 202
مجله کامپیوتری بزرگراه رایانه  شماره 112